میکسر صنعتی
میکسر صنعتی یکی از تجهیزات ذخیره سازی مواد است که برای موارد مختلفی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد از جمله این صنایع می توان یه صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی، خودرو، تصفیه آب، کشاورزی، آرایشی و بهداشتی، سیمان، تولید کاغذ و صنایع نفت و پترو شیمی و غیره اشاره کرد.
کاربرد میکسر صنعتی
میکسر صنعتی یا Industrial Mixer ، برای هم زدن و ترکیب مواد اولیه به صورت مرحله به مرحله به کار می رود. این دستگاه وظیفه همگن کردن مواد و یا در برخی موارد شکستن و خرد کردن و مخلوط کردن را بر عهده دارد. توجه به نوع صنعت در انتخاب نوع این همزن ها بسیار مهم است.
اجزا تشکیل دهنده
-
موتور و گیربکس
-
مخزن
-
شفت(محور دستگاه)
-
تیغه های داخلی و خارجی
-
پایه ها
موتور و گیربکس
موتور همزن های صنعتی در سه دسته بندی قرار می گیرند: میکسر مایعات، میکسر جامدات،میکسر جامدات – مایعات. برای انتخاب نوع آن می باست با توجه به نیاز صنعت مورد نظر تصمیم گیری کرد همچنین، توان موتور نکته ی دیگری برای انتخاب آن است برای مثال در صنایعی نظیر خودروسازی و پتروشیمی توجه به توان بالای موتور از نکات بسیار ضروری است.
مخزن
شاخصه های مهم در انتخاب مخزن میکسر صنعتی، ظرفیت مخزن و جنس آن می باشد که سفارشی سازی این دو پارامتر با توجه به نیاز صنعت مورد نظر امکان پذیر است. وظیفه مخزن، نگهداری و مخلوط کردن مواد ( که توسط پره انجام می شود) است. جنس مخزن میتواند از انواع فولاد از جمله فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل بوده و یا از مواد پلاستیکی ساخته شده باشد.
شفت(محور دستگاه)
این قطعه در دستگاه میکسر صنعتی، وظیفه ی انتقال نیرو را برعهده دارد. پره های دستگاه بر روی شفت یا محور دستگاه قرار میگیرد که حرکت دورانی و رفت برگشت آن توسط شفت انجام می گیرد.
در مورد روتاری ولو بیشتر بدانید.
تیغه های داخلی و خارجی
مخلوط کردن مواد توسط تیغه های داخلی و خارجی انجام می شود. تیغه ها انواع مختلفی دارند نظیر: عمودی،افقی و مارپیچی
پایه ها
پایه ها وظیفه ی نگهداری دستگاه بر روی سطح را برعهده دارند.
انواع میکسر صنعتی
- میکسر مایعات
- میکسر پارویی
- میکسر پودر عمودی
- میکسر دایره ای
- میکسر دبل شفت
- هموژنایزر
- میکسر دسته ای
- میکسر V
- توربو میکسر
- میکسر افقی
- میکسر برشی بالا
- میکسر استاتیک
- میکسر خاص
در ادامه به شرح انواع میکسرهای صنعتی می پردازیم تا آشنایی بیشتر با نوع و کاربردشان، موجب سهولت در تصمیم گیری گردد.
میکسر مایعات
برای ترکیب کردن مایعات استفاده میشود. این میکسر صنعتی برای مایعاتی که دارای گِرانرَوی پایینی هستند قابل استفاده می باشد. باید توجه داشت که از این نوع محصول نمی توان برای ترکیب کردن مواد و مایعاتی که خاصیت چسبندگی یا خاصیت گران روی بالایی دارند استفاده نمود.
میکسر پارویی
میکسر پارویی یا Paddle Mixer ، دارای پاروی بزرگی است که حول محور افقی می چرخد، این میکسرها برای ترکیب و اختلاط انواع مایعات با گران روی یا ویسکوزیته ی پایین به کار می روند.
میکسر پودری عمودی
این همزن بصورت استوانه ای است که در زیر آن یک مخروط قرار دارد و دلیل نام گذاری این میکسر به خاطر شکل آن است که به صورت عمودی است. این دستگاه برای مخلوط کردن و پودر کردن مواد غذایی، غلات، مواد دارویی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. موارد مصرف این نوع میکسرها در منازل، کارگاه، کارخانه های تولید مواد غذایی، مواد شیمایی و دارویی است. این میکسر با نام های دیگری در صنعت نظیر: دستگاه میکسر صنعتی، دستگاه بلندر صنعتی، ریبون بلندر و دستگاه میکسر پودر نیز شناخته می شود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد میکسر ریبون بلندر کلیک کنید.
میکسر دایره ای
این میکسر صنعتی بیشتر برای ترکیب کردن مصالح ساختمانی نظیر بتن و سیمان به کار می رود. اما همزن دایره ای معایبی نیز دارد از جمله این موارد سنگین بودن میکسر،تولید گرد و غبار بسیار، عدم استفاده از تمام حجم مخزن و همچنین قیمت بسیار بالای آن است.
میکسر دبل شفت
این نوع از همزن صنعتی، برای مواد پودری سنگین و با چگالی بالا مورد استفاده قرار می گیرد. شکل این همزن به صورت نیمه استوانه ای، افقی است که دو شفت به صورت طولی از آن عبور میکنند.
هموژنایزر
این نوع از میکسرها برای مواد غذایی که از فناوری هموژنایزر استفاده میکنند مورد استفاده قرار میگیرد نظیر محصولات لبنی همانند شیر و خامه و غیره.
میکسر دسته ای
میکسر دسته ای یا Batch Mixer برای ترکیب موادی که زمان مخلوط شدن متفاوتی دارند استفاده میشود.
میکسر V
علت نام گذاری این میکسر صنعتی به دلیل شکل ظاهری آن که با اتصال دو لوله به یکدیگر شکلی شبیه V را بوجود آورده اند، است. این میکسر برای مواد دارویی و مواد سمی ، مورد استفاده قرار می گیرد، به دلیل عدم تماس هوا و گرد و غبار برای کاربرد های دارویی و شیمایی، گزینه ی مناسبی محسوب می شود.
توربو میکسر
این میکسر برای مخلوط کردن مواد دارای چگالیهای متفاوت، مواد خشک و تر، موادی که اندازه ذرات آن متفاوت است و همچنین موادی که دارای چگالیهای متفاوتی هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. این میکسر در ابعاد کوچک و قیمت بالا ساخته می شود.
میکسر افقی
این میکسر برای ترکیب کامل و همگن مواد با چگالی متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد. بارگیری و تخلیه مواد از درون این میکسرها راحت و آسان است، این میسکرها را می توان در حجم های متفاوتی تولید کرد و همچنین قیمت این میکسرها بسیار مناسب است از مزایای دیگر این میکسرها، زمان بسیار کم زمان میکس است.
در مورد سایلنسر صنعتی بیشتر بدانید.
میکسر برشی بالا
میکسر برشی بالا یا High Shear Mixer، دارای سرعت بسیار بالایی جهت ترکیب مواد هستند که برای مصارفی چون همگن سازی جامدات و مایعات و برای امولسیون سازی، تجزیه و کاهش اندازه ذرات، به کار می روند.
میکسر استاتیک
میکسر استاتیک یا میکسر ساکن، برای اختلاط پیوسته مایعات و کاهش ناهمگنی مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد این میکسرها در صنایع تصفیه آب و فاضلاب، صنایع دارویی، شیمایی و غیره است.علت نام گذاری این نوع میکسر به دلیل اجزای بدون حرکت آن است.
میکسر خاص
میکسر خاص یا Certain Mixer، برای محصولاتی که از حساسیت بالای بهداشتی برخوردار هستند، مورد استفاده قرار می گیرد.
برای مشاوره و اطلاع از قیمت میکسر صنعتی می توانید از طریق این لینک تماس حاصل فرمایید.